Reprezentacija BiH doputovala u Brisel gdje će sutra igrati jubilarnu 100. takmičarsku utakmicu

Fudbalska reprezentacija BiH danas je preselila iz trening baze u mjestu La Hulpeu u hotel Sofitel Europe u centru Brisela, gdje će večeras od 19 sati imati oficijelni trening pred sutrašnji kvalifikacioni meč protiv domaće selekcije Belgije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon okupljanja i tri dana priprema u La Hulpeu, popularni „Zmajevi“ će posljednje pripreme pred sutrašnji meč imati večeras na stadionu „King Baudouin“ u Briselu, gdje će sutra protiv Belgije igrati jubilarnu 100. međunarodnu reprezentativnu utakmicu takmičarskog karaktera.

Ono što je posebno bitno jeste da će Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) sa posebnog sigurnosnog aspekta posmatrati meč Belgije i BiH, zbog ispada bh. navijača u meču sa Izraelom. Kako je prije nekoliko dana u Monacu naglasio i Michel Platini, predsjednik UEFA-e, krovna evropska kuća fudbala neće tolerisati eventualne nove ispade navijača sa Balkana i nacionalne asocijacije će u takvim slučajevima biti sankcionisane.

I u Fudbalskom savezu Belgije veliku pažnju posvetit će sigurnosnom aspketu sutrašnje veoma važne utakmice. I oficiri za sigurnost N/FS BiH bit će u stalnoj pripravnosti, piše Anadolu Agency.

Utakmica grupe „B“ kvalifikacija za EURO 2016 između Belgije i BiH igra se sutra sa početkom u 20:45 sati. Osim ovog meča u grupi „B“ u istom terminu sutra igraju i Kipar – Vels, te Izrael – Andora. Poslije šest kola prvi na tabeli je Vels sa 14 bodova. Slijedi Belgija sa 11 osvojenih bodova, Izrael i Kipar sakupili su po devet, BiH osam. Andora je bez bodova.

Reprezentacija Velsa prvoplasirana je u grupi B sa 14 bodova iz do sada odigranih šest utakmica. Belgija je na drugom mjestu sa 11 bodova, a slijede Izrael i Kipar sa po devet. BiH je na petom mjestu sa bodom manje i svaka od preostale četiri utakmice su ključne za plasman na prve dvije pozicije u grupi koje vode direktno na Euro ili na treće koje osigurava baraž za plasman na prvenstvo u Francuskoj. Andora je posljednjeplasirana u grupi bez osvojenih bodova.

Do kraja kvalifikacija „A“ selekcija reprezentacije BiH će 10. oktobra u Zenici igrati protiv trenutnog lidera grupe Velsa, a tri dana kasnije gostuje reprezentaciji Kipra.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*