Osijek, 300710. Jaka kisa i zahladjenje stigli i u Osijek. Foto: Vlado Kos / Cropix

FHMZ BiH: Za vikend kiša, temperature oko 30 stepeni

Danas se u našoj zemlji očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima moguća je pojava kiše ili kratkotrajnih pljuskova.

Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 17 do 22, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Visoke temperature tokom dana, uz pojačan osjet sparine, kod osjetljivih osoba će uzrokovati poteškoće poput glavobolje, nervoze i malaksalosti, osobito u poslijepodnevnim satima. Sa dolaskom noći tegobe će se djelimično umanjiti.

SUBOTA: Pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Prije podne padavine se ne očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 26 do 32 stupnja.

NEDJELJA: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća ponegdje na istoku i jugu naše zemlje. Jutarnja temperatura od 9 do 13, na jugu od 16 do 20, a najvša dnevna od 20 do 25, na jugu zemlje od 26 do 30 stupnjeva.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*