Kvalifikacije za Euro 2016.: BiH – Andora

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj danas igra kvalifikacionu utakmicu sa selekcijom Andore.

Naša selekcija je prije tri dana poražena u Briselu od strane reprezentacije Belgije. To je bio treći poraz reprezentacije BiH u kvalifikacijama, tako da je sada ostala samo teoretska šansa da se osvajanjem trećeg mjesta u grupi ipak nađe na EP-u kroz igranje baraža.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, sinoć je na stadionu Bilino polje održala posljednji trening pred današnju kvalifikacionu utakmicu sa selekcijom Andore. Selektor Mehmed Baždarević na raspolaganju je imao sve igrače koji su trenirali punim intenzitetom.

Prije početka treninga selektor Mehmed Baždarević i reprezentativni vratar Asmir Begović prezentirali su svoja očekivanja pred današnju  utakmicu.

Poslije večerašnjeg susreta naše nogometaše očekuju još dvije kvalifikacione utakmice, prva je 10. oktobra u Zenici gdje dočekuju Vels, dok u posljednjem susretu 13. oktobra u Nikoziji gostiju protiv Kipra.

Glavni sudija večerašnjeg susreta je Arnold Hunter iz Sjeverne Irske. Naši navijači se ovog sudije sjećaju sa nedavne utakmice Standard – Željezničar koji je igrana u Liježu.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*