Finska razbila bh. reprezentaciju

Bh. reprezentacija danas je teško poražena od Finske u četvrtom kolu grupe A Eurobasketa u Francuskoj. Finci su na kraju slavili sa 88:59.

Nakon nevjerovatne pobjede nad Izraelom, probudila se nada da možemo do drugog kruga i pobjeda nad Finskom bi nam širom otvorila vrata Lillea, ali nažaost nismo uspjeli. I ne samo to, pregaženi smo od izrazito šuterski raspoložene Finske.

Finci su se opet pokazali kao jako nezgodna ekipa sa četiri vanjska igrača, sa brzom igrom i paljbom sa svih pozicija.

Od samog početka je Finska preuzela incijativu, pravili su razliku od početka, imali su 19:12 nakon prve četvrtine. Početkom druge dionice uspjeli smo da dođemo na minus dva, a onda opet jedan period igre u kojem smo bili nemoćni.

Finska je došla do dvocifrene prednosti, a na poluvremenu je vodila 14 razlike. Rezultat na semaforu glasio je 41:27.

Treća četvrtina je bila za zaboravi  ako je postojala nada da možda možemo do velikog preokreta, ona je brzo ugašena. Finska je briljirala, mi nismo imali nikakav odgovor. Onda nije ni čudno da je treći period igre završen rezultatom 31:15. Dakle, Finska je uoči zadnje dionice imala vodstvo 72:42.

Nismo mogli ničemu da se nadamo u zadnjoj dionici, jedino da donekle popravimo dojam, no ni to nije bilo moguće protiv energičnog sastava Finske, čiji su se igrači danas poigravali s našim. Završeno je rezultatom 88:59. D

oživjeli smo jako težak i neugodan poraz, no šta da se radi, Finska je bila bolja i zasluženo će igrati u osmini finala.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*