Amel Tuka dolazi iz Brisela na stadion Tušanj!

Poznato je da će grad Tuzla i ove godine biti domaćin i organizator Prvenstva Specijalne Olimpijade u atletici za osobe sa posebnim potrebama koje organizuje klub specijalnih sportova „Tuzla“ najtrofejniji klub Specijalne Olimpijade.

“S obzirom na loše vremenske uslove koji su prognozirani za petak (11.septembra), bili smo prinuđeni da ovo Prvenstvo prolongiramo za 15. septembar 2015. godine.  Prijave ekipa su evidentirane, ugostit ćemo preko 220 takmičira iz 24 kluba, od kojih je jedan klub iz Slovenije. Sve je spremno za organizaciju prvenstva. Zbog bezbjednosti takmičara i svih osoba koje su uključene u organizaciju, Prvenstvo smo pomjerili za 15.septembar 2015.godine. Ono što nas kao organizatore posebno raduje, što ćemo ugostiti najvećeg i najboljeg BH sportistu današnjice Amela Tuku, i što će baš on biti ovogodišnji ambasador Prvenstva, koji je sa oduševljenjem pristao da dođe u Tuzlu i da uveliča ovo Prvenstvo svojim dolaskom.Ispred organizatora najavljujemo takmičenje po evropskim standardima, spektakularnu ceremoniju otvaranja i jos mnogo iznenađenja na samom Prvenstvu,”poručio je glavni i odgovorni rukovodilac Prvenstva Dario Matić.

Organizatori ističu  zainteresovanima da, ukoliko se žele uključiti u organizaciju, nije još kasno.

“Budite i VI dio ove MANIFESTACIJE”.

Organizatori su se potrudili i uložili posljednje napore da na Tušanj dovedu bronzanog sa Svjetskog atletskog prvenstva nedavno održanog u Pekingu, Amela Tuku, koji je potvrdio da će nakon Brisela doći u Tuzlu i podržati ovaj uistinu veliki događaj koji se održava 15. septembra na stadionu „Tušanj“.

Svečana ceremonija otvorenja je u 10:30 sati.

VIDIMO SE 15.SEPTEMBRA NA STADIONU „TUŠANJ“, da podržimo osobe sa posebnim potrebama.

/tuzlanski.ba/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*