Svjetska banka zadovoljna napretkom

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarao je danas s direktoricama Svjetske banke za zapadni Balkan Ellen Goldstein i Ureda ove financijske organizacije u Bosni i Hercegovini Tatianom Proskuryakovom.

Kada je riječ o Reformskoj agendi, premijer je kazao da je od 48 zadataka preuzetih ovim dokumentom, Vlada Federacije BiH dosad realizirala osam, od kojih su četiri već prošla parlamentarnu proceduru.

On je gošće upoznao, uz ostalo, s projektom stimuliranja prvog zapošljavanja, koji se, prvenstveno, odnosi na mlade ljude. To će biti učinjeno kroz oslobađanje poslodavaca u privatnom sektoru od plaćanja doprinosa za novouposlene u prvoj godini. Pri tome će poslodavac imati obvezu da radni odnos novouposlenog traje najmanje dvije godine.

Ellen Goldstein je iznimno pozitivno ocijenila napredak koji je u Federaciji BiH postignut u programiranju javnih investicija, te u upravljanju javnim dugom.

Govoreći o Zakonu o radu, kojeg je Ellen Goldstein označila kao ogromni iskorak naprijed, premijer Novalić je kazao da taj propis, umjesto zaštite malog broja radnih mjesta, daje mogućnost otvaranja velikog broja novih.

Istaknuvši dobru suradnju s bh. vlastima, Goldstein je kazala da Svjetska banka kreće u pripremu petogodišnjeg programa podrške Bosni i Hercegovini.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*