Liječnik iz crijeva žene otklonio ukradeni dijamant vrijedan 278.000 dolara

Medicinski tim u jednoj bolnici u Bangkoku uspješno je nakon operacijskog zahvata iz crijeva pacijentkinje uklonio šesto-karatni dijamant vrijedan 10 miliona tajlandskih bahta (278.000 američkih dolara).

Kako prenosi Anadolu Agency (AA), prema riječima policijskog pukovnika Bangkoka Mana Tienmaungpaka, ženska osoba optužena je za krađu dijamanta iz prodavnice nakita. Ona je, prema riječima pukovnika, sa kineskim državljaninom uhapšena u četvrtak naveče na Suvarnabhumi zračnoj luci u Bangkoku u pokušaju da se ukrca u avion.

Tienmaungpak ističe kako je dvojac poricao da posjeduje dijamant sve dok se kamen nije ukazao prilikom pregleda rendgenskim zrakama. Glavni tužitelj slučaja izjavio je kako je žena nakon pregleda priznala da je progutala dijamant, te je pristala na operacijski zahvat. Kamen je nakon čišćenja vraćen vlasniku.

Inače, krijumčarenje dragulja u probavnim organima slučaj je sa kojim se policija rijetko susreće. Ovakav način najčešće koriste krijumčari droge koji gutaju kondome kokaina ili drugih supstanci kako ne bi bili otkriveni tijekom policijske kontrole.

Policija u Južnoafričkoj Republici je 2012. godine uhapsila 25-godišnjaka koji je policiji priznao da je progutao dijamant u vrijednosti od 2,3 miliona američkih dolara. Kamen je, takođe, skeniran na aerodromu u Johannesburgu prije leta ka Dubaiju.

 

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*