Tuzlaci se ispromašivali, ali u 92. minuti došli do boda

Sloboda je imala priliku da se izjednači sa vodećim Zrinjskim na tabeli, no nije uspjela u tome, ali je opet došla do vrijednog boda na Kamberovića polju protiv Mladosti (1:1).

Tuzlacima je bila potrebna pobjeda u Zenici na Kamberovića polju, no Mladost iz Doboja kod Kaknja je pokazala da nije slučajno u Premijer ligi i da nije tek onako pobijedila Željezničar na istom stadionu. Mogli su slaviti domaći s 1:0, ali je Sloboda u sudijskoj nadoknadi došla do poravnanja.

Odmah na početku sjajna prilika za Ahmetovića, koji je neprecizan iz neposredne blizine. Potom Sarić dobro šutira, golman domaćih Hadžić brani.  Nastavljeni su pokušaji Slobode, pa je Stjepanović na ubačaj s desne strane šutirao preko gola u 12. minuti. Tri minute kasnije mat pozicija za Zebu, ali ništa.

Kazna za sve promašaje stiže na početku drugog dijela, kada je Rizvanović pucao, Mehemdagić blokirao, a Bošković s 10 metara loptu zakucao u mrežu Tuzlaka.  Ahmetović, prvi strijelac Slobode, ima dobru šansu u 52. minuti, no pogađa stativu nakon što je zaobišao domaćeg golmana Hadžića.

Umalo da Šišić riješi pitanje pobjednika u 55. minuti nakon greške Kostića, no Pirić je dobro odbranio. Ahmetovića danas nije išlo, pa je upropastio dobru šansu u 68. minuti.

I kada se činilo da će čitav plijen ostati u Zenici, Kostić glavom pogađa u 92. minuti za slavlje crveno-crnih i vrijedan bod.

Mladost – Sloboda 1:1 (Bošković/ Kostić 92) Mladost: Hadžić, Bošković, Dilaver, Šišić, Musić, Hrelja, Rizvanović, Delić, Ramović, Čović, Isaković. Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Ahmetović, Veselinović.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*