Sarajevo: Danas sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi da na današnjoj sjednici u Sarajevu razmatra Nacrt zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnovnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji je predložilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Informacija o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u inostranstvu za 2016. godinu, Informacija o raspoloživosti objekata koje su ranije koristile strane ambasade u našoj zemlji, kao i Informacija o fiskalnoj održivosti u Bosni i Hercegovini.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o nepoštovanju odredbi Zajedničke konvencije o sigurnosti zbrinjavanja istrošenog goriva i sigurnosti zbrinjavanja radioaktivnog otpada, čiji je predlagač Državna regulatorna agencija za radijacionu i nuklearnu sigurnost.

Vijeće ministara bi trebalo da razmatra i Prijedlog odluke o raspisivanju javnog oglasa za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*