Crnadak na zasjedanju Generalne skupštine UN-a u New Yorku

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovat će do 2. oktobra na 70. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Između ostalog, Crnadak će učestvovati na sastancima ministara vanjskih poslova zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), Centralnoevropske inicijative (CEI), Američko-jadranske povelje (A5) i Vijeća za regionalnu saradnju (RCC), ministarskim sastancima Komiteta Organizacije za islamsku saradnju (OIC) za Bosnu i Hercegovinu, Grupe prijatelja Alijanse civilizacija (AoC), Grupe prijatelja medijacije, kao i na sastanku na visokom nivou pod nazivom “Mirovne operacije OSCE-a”.

Također, učestvovat će na trilateralnom sastanku ministara vanjskih poslova BiH, Republike Srbije i Republike Turske i trilateralnom sastanku ministara vanjskih poslova BiH, Republike Hrvatske i Republike Turske.

Kao član delegacije BiH, koju će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, Crnadak će prisustvovati Samitu lidera o borbi protiv ISIL-a i nasilnog ekstremizma čiji će domaćin biti predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama.

Osim učešća na događajima multilateralnog karaktera programom Crnatka je predviđeno i održavanje brojnih bilateralnih sastanaka na marginama 70. zasjedanja Generalne skupštine UN-a, navljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*