Zvizdić danas pred Parlamentarnom skupštinom Vijeća Evrope

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić boravit će danas u Strasbourgu na poziv predsjednice Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Anne Brasseur, gdje će se obratiti zastupnicima Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope i odgovarati na njihova pitanja.

Zvizdić će se sastati s generalnim sekretarom Vijeća Evrope Thorbjornom Jaglandom i s predsjednikom kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope Jean-Claudeom Freconom.

Također, Zvizdić će u Palais de l'Europe otvoriti izložbu savremene umjetnosti u BiH “Bosna i Hercegovina – novi evropski centar moderne umjetnosti” kojom Bosna i Hercegovina, kao predsjedavajuća Vijeća Evrope, predstavlja raznoliki spektar svojih kulturnih vrijednosti i dostignuća.

Tom prilikom bit će prezentirana dva značajna kulturna projekta – ARS AEVI i Bijenale savremene umjetnosti D-0 ARK Underground.

Zvizdić će posjetiti i Evropski sud za ljudska prava gdje će se susresti s predsjednikom Suda Deanom Spielmannom, najavljeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*