Srđan Grahovac, vezista Rapida, dobio poziv u reprezentaciju BiH

Poziv u reprezentaciju je kruna svih igara i truda do sada, rekao je Srđan Grahovac, fudbaler Rapida iz Beča, koji je u ponedjeljak dobio poziv u reprezentaciju BiH.

Mladi vezista ove sezone igra sjajno za ekipu iz Beča kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, što nije promaklo Mehmedu Baždareviću, selektoru BiH, koji ga je uvrstio na spisak reprezentativaca za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Francuskoj. Vezista s Rapidom drži lidersku poziciju u prvenstvu Austrije i nakon 10 kola njegov tim ima četiri boda više od Salcburga, a odlične partije ekipa pruža i u grupnoj fazi Lige Evrope.

Grahovac će imati priliku da debituje za seniorski tim BiH u utakmici protiv Velsa 10. oktobra ili u Nikoziji protiv Kipra tri dana kasnije. Grahovac je sa dosta uspjeha prije Rapida nosio dres banjalučkog Borca i još jednom je pokazao da nije zaboravio saigrače i trenere iz perioda kada je nosio crveno-plavi dres.

“Normalno da mi puno znači poziv u reprezentaciju. Želim da zahvalim mom bivšem i sadašnjem klubu, trenerima i saigračima jer sam zahvaljujući njima na spisku”, izjavio je Grahovac, koji je bio kapiten mlade reprezentacije BiH.

Vezista Rapida je svjestan da “zmajeve” do kraja kvalifikacija očekuje težak zadatak kako bi izborili plasman na završni turnir u Francuskoj, a naredna dva meča bi mogla da budu presudna u tom cilju.

“Čekaju nas dvije teške utakmice, i Vels i Kipar su veoma neugodni rivali. Što se nas igrača tiče, najbitnije je da pružimo maksimum, a na kraju ćemo vidjeti za šta je to dovoljno. Najbolje je da sve što imamo reći kažemo na terenu”, jasan je Grahovac.

(nezavisne)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*