Bale: Spreman sam za BiH

Gareth Bale je velškim medijima potvrdio da će biti spreman za susret protiv Bosne i Hercegovine.
Bale će tako zaigrati u potencijalno historijskom uspjehu Velsa, s obzirom na to da otočkoj reprezentaciji treba samo bod za plasman na Evropsko prvenstvo iduće godine u Francuskoj.

Dvadesetšestogodišnji krilni napadač se vratio u sastav Reala proteklog vikenda, te je ušao s klupe u gradskom derbiju protiv Atletica.

Nakon što je primio nagradu za najboljeg igrača Velsa, Bale je otklonio svaku dilemu da li će nastupiti protiv naše reprezentacije i već je trenirao sa saigračima iz reprezentacije.

“List mi je sada uredu. Igrao sam 20 minuta proteklog vikenda kako bih se zagrijao za ove dvije utakmice koje nam slijede”, izjavio je Bale.

“Dobro sam se pripremio proteklih nekoliko sedmica i spreman sam za igru. Jasno nam je da nijedna naša reprezentacija nije otišla na veliko takmičenje. Znamo dobro koliki je ulog, ali smo smireni znajući šta treba da uradimo. Pokazali smo svima za šta smo sposobni i trenutno smo među deset najboljih ekipa. Svi smo uzbuđeni”, rekao je Bale i dodao:

“Svi znamo kako trebamo odigrati protiv Bosne i Hercegovine. Pripremit ćemo se dobro i siguran sam da ćemo ispuniti očekivanja nacije”, izjavio je Gareth Bale, najbolji igrač Velsa.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*