Završni radovi na izgradnji parkinga: Ostaju li auta na trotoarima i zelenim površinama kod UKC-a Tuzla?

Radnici građevinske firme “Rial – Šped” iz Doboj-Istoka izvode završne radove na izgradnji parkinga kod Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, koji se nalazi u ulici Put Gradina na dijelu kod Plave bolnice i ulaza u Kliniku za neurologiju.

Izgradnja javnog parkirališta počela je prije više od mjesec, a investitor je Javno komunalno preduzeće “Saobraćaj i komunikacije”.

Tokom naše jučerašnje posjete radnici su izvodili radove na asfaltiranju dijelova novog parkinga, koji bi prema planu izvođača trebao biti završen ovih dana. Tokom izgradnje ovog parkirališta saobraćaj se u ovom dijelu Tuzle odvijao otežano.

Inače, izgradnja ovog parkirališta nastavak je aktivnosti na rješavanju problema parkiranja u blizini UKC-a.

Ova zdravstvena ustanova, koja je jedna od najznačajnijih u našoj zemlji i regionu, već godinama ima problem s parkiralištem. Godinama su trotoari kod UKC-a zatrpani automobilima, a zelene površine pretvorene su u parkirališta.

S obzirom na to da tuzlanski UKC dnevno posjeti hiljade pacijenata i građana, parkiranje na trotoarima ugrožavalo je pješake, ali i učesnike u saobraćaju.

Međutim, uprkos izgradnji dodatnog parkirališta, na kojem će se naplaćivati parking, mnogi smatraju da će građani i dalje svoje automobile parkirati na trotoarima. Na nekim dijelovima trotoara, ugrađeni su betonski elementi kojim je spriječeno parkiranje.

Inače, kako je ranije saopćeno iz preduzeća “Saobraćaj i komunikacije”, u narednoj godini planirana je i izgradnja garaže sa oko 150 mjesta uz ogradu UKC-a Tuzla, čime bi možda mogao biti riješen višegodišnji problem parkiranja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

(S. K./Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*