Predsjedništvo BiH o izvršenju Budžeta institucija BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine će danas razmatrati Izvještaj o učešću pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i policijskih službenika u operacijama podrške miru u periodu od 1. januara do 30. juna 2015. godine.

Na dnevnom redu sjednice su i Informacija o učešću delegacije Ministarstva odbrane BiH na Evropskom odbrambenom Summitu, te potpisivanje Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Evropske unije o uspostavljanju okvira za učešće Bosne i Hercegovine u operacijama Evropske unije za upravljanje krizama.

Istovremeno, Predsjedništvo BiH bi se trebalo očitovati u vezi s davanjem odobrenja za zaključivanje Ugovora o donaciji između Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Federalnog ministarstva odbrane, civilne zaštite i sporta Švicarske o donaciji materijalnih sredstava protivpožarne zaštite i pripadajuće opreme, te njihovog prijevoza iz Švicarske i Pisma razmjene o donaciji rezervnih dijelova za viljuškare.

Kako je planirano, na sjednici će biti razmatran i Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar-juni 2015. godine.

Predsjedništvo BiH će se, kako je najavljeno, izjasniti u vezi s prihvatanjem više prijedloga sporazuma, odnosno memoranduma, među kojima i o Prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Trgovinski sporazum između Bosne i Hercegovine i Gruzije, Sporazumu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Poljske o zaštiti tajnih podataka, Sporazumu o operativnoj i strateškoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Ureda Evropske policije.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*