Akcija SIPA-e u Sarajevu: Uhapšeno 15 osoba povezanih s prostitucijom

Pripadnici SIPA-e u jutarnjim satima u sarajevskom naselju Bjelave provode određene aktivnosti po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, potvrdila je za Faktor.ba glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rano jutros započeli su realizaciju operativnih akcija kodnih naziva “Coral” i “Tango” koje se paralelno provode na području Sarajeva.

Na terenu se nalazi više od 100 policijskih službenika SIPA-e.

U okviru akcije „Coral“ slobode je lišeno deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organiziranog kriminala u vezi sa krivičnim djelima porezna utaja, ugrožavanje sigurnosti, sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa i organiziranje otpora, a prvoosumnjičeni dovodi se u vezi i sa navođenjem na prostituciju, navodi se u saopćenju SIPA-e.

U toku su pretresi objekata na 10 lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dodatnih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U okviru akcije „Tango“ slobode je lišeno pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo navođenje na prostituciju.

Navedene aktivnosti realiziraju se po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a rezultat su višemjesečnih istraga koje su proveli istražitelji SIPA-e pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*