Kvalifikacije za EP: Večeras Vels mora pasti!

Nogometna reprezentacija BiH danas će u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo odmjeriti snage sa Velsom. O porazu na Bilinom Polju se u taboru BiH i ne razmišlja, jer bi on značio difinitivni oproštaj od sna da će “Zmajevi” 2016. godine prvi put zaigrati na Evropskom prvenstvu.

Na sinoćnjoj konferenciji za novinare selektor BiH Mehmed Baždarević je najavio ofanzivu na gol Velsa već od prve minute. On je najavio da bi Edin Džeko mogao biti na terenu ili barem na klupi na početku utakmice.

“Medicinski tim je učinio sve što je mogao u ovakvoj situaciji”, kazao je Baždarević.

Selektor je rekao kako se nada da će Vels igrati zatvorenije, te da njegovi igrači moraju imati dobru transformaciju i posjed lopte i ne smiju griješiti i upadati i njihove zamke.

Najbolji golman BiH Asmir Begović rekao je da su naši igrači navikli na pritisak koji je danas pred njima.

“Igrači su spremni i moramo napasti Vels u ovoj utakmici”, riječi su golmana Čelsija.

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine neophodne su dvije pobjede u posljednje dvije utakmice kvalifikacija, kako bi se plasirali u baraž, odnosno doigravanje za odlazak na EP. To znači da pored eventualne pobjede večeras, moraju savladati i Kipar u gostima.

Velšanima do kraja kvalifikacija predstoje dvije utakmice, a za plasman na Evropsko prvenstva potreban im je samo jedan bod.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*