BiH savladala Vels rezultatom 2:0: Zmajevi idu na Kipar po baraž!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Zenici selekciju Velsa u derbi susretu devetog kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Rezultat je bio 2:0, a strijelci golova bili su Milan Đurić u 70. i Vedad Ibiševiću 90. minuti susreta.

Oba tima oprezno su otvorila meč, a prvu prijetnju gosti su kreirali preko rastrčanog Garetha Balea na otvaranju meča. Na drugoj strani terena, sjajnu šansu u devetoj minuti za naš tim promašio je Edin Višća nakon grube greške odbrane gostiju.

Uz kontrolu lopte, naši ipak nisu uspijevali ozbiljnije ugrožavati gol protivnika koji je, pak, prijetio iz brzih kontranapada i prekida. Posebno opasni bili su BaleRobsonKanu i raspoloženi Ramsey.

Upravo je igrač Arsenala u samom finišu prvog dijela igre imao sjajnu šansu, gotovo zicer, ali je uz dosta sreće naša odbrana otklonila opasnost pa se na odmor otišlo kod rezultata 0:0.

Očekivao se veliki pritisak domaćih fudbalera u nastavku meča, ali je on ipak izostao. Vidjelo se da našem timu strašno nedostaje vođa – ova reprezentacija bez Edina Džeke nije tako ubojita. Upravo se ime Dijamanta moglo čuti s tribina u intervalima, svi su čekali njegov ulazak u igru…

 

Vels je, inače, i dalje bio sasvim ravnopravan i opasniji po gol Begovića. Nije ovaj tim slučajno osigurao plasman na Euro, kvalitet postoji i povremeno je dolazio do izražaja. Srećom, Begović i odbrana su odolijevali premda nije bilo lako.

A onda se desila 70. minuta. Milan Đurić skočio je visoko, pokupio glavom jednu dugu loptu i smjestio je u mreži. Predivan moment, sjajan gol Tuzlaka za veliko vodstvo Zmajeva.

Uz nekoliko sporadičnih pokušaja na obje strane do kraja meča, velikih uzbuđenja nije bilo sve do samog finiša kada je Ibišević zabio za 2:0 i konačan rezultat ove utakmice.

Naredni i posljednji meč kvalifikacija, Zmajevi će igrati na Kipru protiv domaće selekcije koja je večeras šokirala Izrael nadigravši ga u gostima rezultatom 1:2. Ovaj meč na rasporedu je u utorak u 20:45 sati.

BiH: Begović, Mujdža, Šunjić, Spahić, Zukanović. Salihović, Hadžić, Pjanić, Lulić, Višća (Đurić), Ibišević

Vels: Hennessey, Gunter, Taylor, Richards, Davies, A.Williams, Allen, Ramsey, Bale, Ledley, Robson-Kanu

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*