Nastavak školovanja porodičnih psihoterapeuta

Nakon uspješnog završetka dvogodišnje edukacije za Sistemske porodične terapeute dvadeset polaznika sa područja Federacije BiH i Republike srpske dobili su zvanje sistemski porodični praktičari. S obzirom da je najviše polaznika bilo iz centara za socijalni rad sa područja Tuzlanskog kantona oni će svoje znanje moći primijeniti u centrima odnosno u Porodičnim savjetovalištima u okviru Centra za socijalni rad.

Centar za socijalni rad Tuzla će u saradnji sa Centrom za porodičnu terapiju iz Beograda nastaviti sa organizovanjem treće i četvrte godine za polaznike koji su završili dvije godine a takođe će se organizovati i edukacija za nove polaznike koji su se prijavili i koji žele da pohađaju edukaciju. Ovu edukaciju vode sistemski porodični terapeuti sa dugogodišnjim iskustvom u radu i nosioci napredne internacionalne diplome iz porodične terapije Instituta za porodičnu terapiju u Londonu.

Već krajem mjeseca, tačnije 31.10.2015.godine počinje novi ciklus predavanja iz treće godine na kome će edukaciju nastaviti polaznici koji su uspješno završili prve dvije godine, odnosno iz prve godine za one koji su se prijavili za početak edukacije. Zainteresovani za pohađanje edukacije još uvijek mogu da se prijave u Centar za socijalni rad Tuzla .

(Centar za socijalni rad Tuzla/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*