SOCCER : Agentina vs Bosnia- Coupe Du Monde - Rio - 06/15/2014

Emir Spahić večeras postaje rekorder po broju nastupa za Zmajeve

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Spahić večeras će postati rekorder po broju nastupa za fudbalsku reprezentaciju naše zemlje.

Spahić, koji će gotovo sigurno zauzeti svoje mjesto u odbrani Zmajeva na večerašnjoj utakmici protiv Kipra u Nikoziji, dres Bosne i Hercegovine večeras će obući po 85. put u svojoj karijeri. Dosadašnji rekorder po broju nastupa za državni tim bio je Zvjezdan Misimović koji se oprostio od nacionalnog dresa po okončanju Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Istu odluku u augustu 2014. donio je i Spahić, ali se tri mjeseca kasnije predomislio, te se na nagovor Safeta Sušića u reprezentaciju vratio na utakmici protiv Izraela u Haifi. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Emir Spahić je debitovao 7. juna 2003. godine na utakmici protiv Rumunije u Krajovi. Od tog dana do danas postao je nezamjenjiv dio odbrane Zmajeva, a sa klupe je počeo još svega jedan meč i to onaj u Francuskoj igran u augustu 2004.

Iako igra na poziciji stopera Spahić je uspio postići i tri pogotka tokom dosadašnje reprezentativne karijere. Pogađao je mreže Japana, Armenije i Portugala.

Od aprila 2008. do juna 2014. Spahić je u reprezentaciji nosio kapitensku traku koja je od ljetos vlasništvo Edina Džeke.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*