Sutra posljednji ispraćaj poginulih rudara

Komemorativna sjednica za poginule rudare u jami u Rudniku mrkog uglja Kakanj bit će održana u četvrtak, 15. oktobra, nakon čega će biti obavljena i sahrana te klanjana dženaza.

Jutros se održava sjednica Uprave RMU Kakanj na kojoj će biti definisani mjesto i vrijeme komemorativne sjednice te tačno vrijeme i mjesto sahrane i dženaze.

Kako nam je rekao Adib Zekić, službenik za odnose s javnošću RMU Kakanj, tijela poginulih rudara islamske vjeroispovijesti će nakon dženaze biti prevezena na mjesna mezarja, dok će sahrana poginulog rudara Mije Stojičića biti obavljena nešto kasnije jer se čeka dolazak članova porodice koji žive van Bosne i Hercegovine.

Više detalja i informacija će biti dostupno nakon završetka sjednice Uprave RMU Kakanj.

Podsjećamo, u rudarskoj nesreći koja se desila tokom treće smjene smrtno su stradali Muhamed Sarač (47), Nermin Mušija (38), Mijo Stojičić (39) i Sejad Gađun (44). Iza Sarača je ostalo jedno, a iza Stojičića i Gađuna po dvoje djece.

Povrijeđeni su rudari Haris Mušija koji ima prijelom natkoljenice i Džemal Ibrahimspahić koji ima lakše tjelesne povrede i na kućnom je liječenju.

(24sata.info)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*