Tuzla će i ove godine, po osmi put biti domaćin Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa pod nazivom “Hranom do zdravlja”, koji se simbolično održava na Svjetski dan hrane, 16. oktobra 2015. godine, u amfiteatru Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.
Organizatori skupa su već osmu godinu za redom Tehnološki i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Farmaceutskom i Ljekarskom komorom, Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, i HiST University of Trondheim, Norveška.
Tematika simpozija je podijeljena na više tematskih područja:
– Nutricionizam,
– Dijetetetika i dijetoterapija,
– Zdravstvena sigurnost hrane,
– Analiza hrane i
– Proizvodnja zdravstveno sigurne hrane i nutritivno vrijedne hrane
Osmi simpozij HRANOM DO ZDRAVLJA 2015 održati će se u petak 16.10.2015 godine od 10 do 16 sati u Amfiteatru Tehnološkog fakultetaTuzla.
Tokom Simpozija prezentirat će se 70 radova, koji će biti objavljeni u Zborniku. Osim toga osamnaest radova bit će publicirano u znanstveno-stručnom časopisu za nutricionizam i dijetetiku pod nazivom “Hrana u zdravlju i bolesti”.
Ulaz je otvoren za sve koji se uredno prijave na prijemnom desku od 10 sati pa nadalje i MOGU SLUŠATI PREDAVANJA BEZ PLAĆANJA KOTIZACIJE.
Odlukom Organizacionog odbora učesnici koji žele certifikat, kongresne materijale i večeru plaćaju kotizaciju (upute za uplatu kotizacije nalaze se na web stranici).
(RTV7)