Kadeti BiH počeli pripreme za kvalifikacioni turnir za EP

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Vogošći i počela pripreme za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo. Mladi bh. nogometaši nastupit će na turniru u Moldaviji, na kojem će još igrati selekcije Ukrajine, Estonije i domaćina.

Selektor Sakib Malkočević očekuje da ova generacija ponovi uspjeh prethodnih.

“Cijelu godinu se pripremamo i igramo prijateljske utakmice da bismo bili spremni za kvalifikacije koje nas očekuju u Moldaviji. Protivnici su nam Ukrajina, Estonija i Moldavija koje su fizički jake i spremne ekipe. Četiri dana ćemo se pripremati do polaska u Moldaviju i pokušati ispraviti neke nedostatke koje smo pokazali u posljednjim utakmicama. Nadam se da ćemo ponoviti uspjeh prethodnih generacija i plasirati se u elitni krug”, kazao je Malkočević za internet portal Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Malkočević smatra da njegove izabranike čeka težak posao, ali da Bosna i Hercegovina ima dobar tim koji se može naći među prve dvije ekipe i plasirati se u narednu fazu kvalifikacija.

Nogometaši Bosne i Hercegovine prvi meč igraju 26. oktobra protiv Estonije. Dva dana kasnije sastaju se s Moldavijom, a 31. oktobra s Ukrajinom.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*