Kup BiH: Saličinović pogotkom u finišu Čelik spasio poraza

Najzanimljiviji meč osmine finala Kupa BiH igran je danas u Zenici na stadionu Bilino polje.

Sastali su se Čelik i Sloboda, a meč je na kraju okončan neriješenim rezultatom 1:1, iako su gosti do pred sam kraj vodili s 1:0.

Tokom prvih deset minuta utakmice zabilježene su dvije izgledne prilike, i to po jedna na obje strane. Prvo je u timu Slobode prijetio Pršeš, da bi malo kasnije Moranjkić spasio čist pogodak ispred Dedića.

Potom je stopostotnu priliku za Slobodu propustio Mersudin Ahmetović pogodivši stativu domaćeg gola. U 19. minutu ponovo se tresao okvir Čelikovog gola, a prečku je ovog puta uzdrmao Amer Ordagić.

Deset minuta kasnije Sloboda dolazi u vodstvo, a pogodak je postigao Mersudin Ahmetović iz jedanaesterca. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena veliku priliku za izjednačenje rezultata propustio je Anel Dedić.

Prvu priliku u nastavku susreta zabilježili smo u 49. minuti i to pred golom Slobode. Prijetio je Mahir Karić, a dobrom intervencijom istakao se Kenan Pirić. Veliku priliku za Čelik u 75. minutu propustio je Vernes Selimović.

Dvije minute prije kraja Čelik ipak uspijeva izjednačiti rezultat, a pogodak za konačnih 1:1 bio je djelo Fenana Salčinovića.

Revanš je 4.novembra na Tušnju.

(scsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*