Nisam iznenađen što je Sloboda lider, znamo ko nam dolazi

U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije povodom utakmice 14. kola Premijer lige BiH u kojoj Bordo ekipa u nedjelju na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje lidera na tabeli tuzlansku Slobodu. Novinarima se obratio šef stručnog štaba FK Sarajevo Miodrag Ješić.

“Znamo ko nam dolazi u goste, lider na tabeli. Analizirali smo protivnika i potrudit ćemo se da dođemo do dobrog rezultata. Svakog protivnika poštujemo, ali se ne bojimo. Nikoga nećemo potcijeniti, ali i ni precijeniti. Bit ćemo dobri domaćini, ali ćemo dati sve od sebe za pobjedu”, izjavio je Ješić.

O Slobodi je govorio biranim riječima.

“Svi kažu da je Sloboda iznenađenje, ali ja ne smatram tako. Tuzlaci su igrali dosta dobro prošle sezone, iskoristili su dobro prelazni rok, trener je ostao, a rezultati su se pokazali. Sloboda je na pravom putu i nastavlja uzlaznom putanjom. Nisam iznenađen liderskom pozicijom”, rekao je trener FK Sarajevo.

Istakao je da je svaka naredna utakmica najvažnija za Bordo ekipu.

“Najvažnija utakmica je ona koja slijedi. Spremamo se uvijek samo za onu koja nas očekuje. Želimo dati maksimum i pokazati najbolje od sebe”, jasan je bio Ješić.

Sarajevo ima velikih problema s povredama ove sezone, što se odražava i na rezultate. Problemi su prisutni i uoči susreta sa Slobodom.

“Ima povreda i nikako da ih prevaziđemo, problemi su sve veći. Samir Radovac vjerovatno neće igrati, kao ni Harmony Ikande. Do srijede ćemo Ikandea pokušati spremiti, igramo Kup BiH”, kazao je šef stručnog štaba tima sa Koševa.

Najavio je promjene u sastavu svoje ekipe.

“Bit će promjena u početnom sastavu, ali i među 18 odabranih igrača. Neke smo primorani izvršiti zbog povreda, a neke zbog drugačijih zamisli”, otkrio je Ješić.

Alibi za lošije rezultate ekipa Sarajeva nema.

“Nema opravdanja za oscilacije u igri, stručni štab preuzima odgovornost. Moramo praviti promjene, ušli smo u situaciju gdje moramo pokazati pravo lice. Radimo na ispravljanju grešaka i mislim da ćemo biti sve bolji i sigurniji. Igrali smo mnogo utakmica za kratko vrijeme, a za to nismo spremni. Očekujem bolje igre i bolje rezultate, dužni smo to navijačima. Svi zajedno ćemo pružati svoj maksimum i na kraju utakmice ići pozdraviti navijače. Trudit ćemo se da zaslužimo aplauz. Nećemo bježati i saginjati glave kakav god rezultat bio”, poručio je iskusni stručnjak.

On je obećao da će Sarajevo na proljeće igrati mnogo bolje.

“Potrebna nam je pauza, a ja obećavam da će Sarajevo na proljeće izgledati mnogo bolje”, završio je Ješić.

Na današnjoj konferenciji za medije nije bilo igrača FK Sarajevo jer struka kluba smatra da igrači moraju “govoriti na terenu”.

Utakmica Sarajevo – Sloboda se igra u nedjelju od 13:00 sati.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*