Sarajevo prekinulo Slobodin niz nepobjedivosti

Fudbaleri Sarajeva slavili su (1:0) u 14. kolu BHT PL BiH protiv dosadašnjeg lidera, ekipe Slobode i tako prekinuli niz Tuzlaka od 12. utakmica bez poraza.

Prvu polušansu na utakmici smo vidjeli u 12. minuti susreta kada je Kostić sa svoje polovine pokušao iznenaditi Plakala, ali lopta je otišla pored gola.

Već u narednom napadu pokušaj Velkoskog sa distance, ali lopta odlazi pored gola Pirića da bi četiri minute poslije Velkoski dobro prošao po lijevoj strani i ubacio za Amera Bekića koji je bio brži od lopte.

U 26. minuti utakmice najbolja šansa na susretu. Duljević je sjajno uposlio Amera Bekića koji se našao oči u oči sa Pirićem, ali je očajno šutirao.

Posljednju šansu u prvom dijelu smo vidjeli u 45. minuti susreta, a imali su je gosti. Zeba je ubacio iz slobodnjaka nakon čega lopta dolazi do Ahmetovića koji iz neposredne blizine glavom šutira pored gola.

Nakon svega četiri minute u drugom dijelu velika šansa za domaće. Velkoski je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio u sredinu za Amera Bekića koji je promašio još jednu kolosalnu šansu.

U 68. minuti susreta nakon kornera glavom je šutirao Okić, ali preko gola da bi tri minute poslije vidjeli najbolju šansu na utakmici. Golman Slobode Kenan Pirić je držao loptu u svom posjedu, ali je do nje došao Amer Bekić koji je uputio Krsti Velkoskom koji je promašio prazan gol.

Devet minuta poslije domaći dolaze do vodstva. Almir Bekić je sjajno prošao po lijevoj strani ubacio u sredinu za svog prezimenjaka koji matira Pirića.

U 94. minuti susreta velika prilika za Slobodu. Govedarica je vratio loptu u kazneni prostor, a Ivan Kostić iz fenomenalne pozicije propušta priliku da savlada Plakala.

Do kraja nije bilo prilika, te su izabranici Miodraga Ješića ostvarili novu prvenstvenu pobjedu.

Sarajevo-Sloboda 1:0 (0:0) (Amer Bekić 80’)

Stadion: Koševo; Gledatelja: 5 000; Sudija: Ognjen Valjić; Žuti kartoni: Al. Bekić, Rustemović, Duljević, Berberović, Okić (Sarajevo); Efendić, Ahmetović, Mehmedagić (Sloboda).

Sarajevo: Plakalo, Kadušić (od 83. Kallasi), Rustemović, Kovačević, Almir Bekić, Velkoski (od 75. Osmanović), Hebibović (od 64. Okić), Duljević, Amer Bekić, Berberović, Barbarić.

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Ivetić, Sarić (od 85. Krpić), Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović (od 66. Kiso), Ahmetović, Veselinović (od 64. Govedarica).

(SCSport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*