Uhapšen pljačkaš banke u Hrasnom, traga se za trojkom s Ilidže koja je ubila slučajnog prolaznika

U Sarajevu su u jutarnjim satima izvršene dvije pljačke poslovnica Raiffeisen banke jedne na Ilidži, druge u Hrasnom, a jedno lice je nažalost preminula nakon što su pljačkaši na Ilidži ranili slučajnog prolaznika/biciklistu, piše bh. novinska agencija Patria.

MUP KS danas je otkrio detalje ove dvije brutalne pljačke.

– Oko 09,05 sati u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicima u poslovnici Raiffeisen banke. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju pištoljem otuđilo veću sumu novca u raznim apoenima i valutama, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Brzom intervencijom policijskih službenika II PU, izvršilac navedenog krivičnog djela je lociran i lišen slobode u taxi vozilu, na taxi stajalištu, ulica Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo. Isti je lišen slobode, a izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o H.E., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Kod istog je pronađeno i oduzeto sljedeće: otuđeni novac, pištolj marke “TT”, cal. 7,62 mm, sa metkom u cijevi, rukavice i kapa tzv.”fantomka”. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je H.E. evidentiran kao izvršilac više krivičnih djela u prethodnom periodu.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski služebnici rade na rasvjetljavanju i dokumetnovanju opisanog krivičnog djela.

Druga pljačka dogodila se oko 08,50 sati na Ilidži u banci gdje su dva maskirana naoružana automatskim oružjem ispalila jedan hitac u strop, a potom uz upotrebu fizičke snage, iz trezora – kase otuđila neutvrđenu sumu novca.

– Nakon izvršenog krivičnog djela, izvršioci su se putničkim motornim vozilom marke “Alfa Romeo”, bez registarskih oznaka, u kojem se najvjerovatnije nalazilo još jedno NN lice, udaljila u pravcu ulice Velika aleja, općina Ilidža, te je za njima u potjeru krenuo interventni tim zaštitarske agencije koja osigurava navedenu banku, kao i dvije patrole policijskih službenika IV PU.

Tom prilikom došlo je do upotrebe vatrenog oružja iz putničkog motornog vozila “Alfa Romeo” prema zaštitarima. Također, na lokalitetu izletišta Stojčevac, isti su ponovo upotrijebili vatreno oružje oštetivši pri tome vozilo zaštitarske agencije, te pogodili i slučajnog prolaznika koji se vozio biciklom. Nakon toga isti su napustili vozilo, koje su prethodno zapalili i udaljili se, trčečim korakom, u nepoznatom pravcu. S ciljem pomoći povrijeđenom, pozvana je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a ljekar ja konstatirao smrt za sada nepoznate osobe.

Policijski službenici IV PU, Sektora kriminalističke policije, Jedinice za podršku i timovi Jedinice za specijalističku podršku sa službenim psima preduzeli su sveobuhvatnu pretragu terena, s ciljem pronalaska izvršilaca navedenog krivičnog djela.

Uporedo sa aktivnostima na terenu, formiran je mješoviti tim u okviru Uprave policije, koji radi analizu na osnovu aktuelnih saznanja i ranije dokumentovanih činjenica, s ciljem utvrđivanja eventualne povezanosti ova dva navedena krivična djela, kao i povezivanjem istih sa ranije izvršenim razbojništvima, a prema načinu izvršenja.

(Patria)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*