UEFA Evropska liga: Sparta Prag i Schalke podijelili bodove, Athletic Bilbao bolji od Partizana sa 5:1

Širom Evrope sinoć su odigrane utakmice četvrtog kola Evropske lige, javlja Anadolu Agency (AA).

U Grupi K, Asteras je na domaćem stadionu pobijedio APOEL rezultatom 2:0, dok su Sparta Prag i Schalke igrali neriješeno 1:1.

U okviru Grupe L, Athletic Bilbao je na domaćem terenu slavio protiv Partizana sa 5:1, dok je Augsburg savladao AZ Alkmaar rezultatom 4:1.

U ostalim utakmicama su postignuti sljedeći rezultati Belenenses-Basel 0:2, Lech Poznan-Fiorentina 0:2, Rosenborg-Lazio 0:2, Skenderbeu-Sporting 3:0, St Etienne-Dnipro 3:0, i Tottenham-Anderlecht 2:1.

U utakmici koje su se igrale ranije u Grupi A, Ajax je na domaćem terenu igrao neriješeno 0:0 s Fenerbahčeom. U istoj grupi Celtic je na svome stadionu poražen od Moldea sa 1:2.

U Grupi B, ekipa Siona je igrala neriješeno 1:1 sa Bordeauxom, dok je Rubin Kazan na domaćem terenu upisao poraz od Liverpoola sa 0:1.

U ostalim utakmicama koje su se igrale u 19 sati postignuti su sljedeći rezultati Borussia Dortmund-Gabaly 4:0, Krasnodar-PAOK 2:1, Napoli-Midtjylland 5:0, Club Brugge-Legia 1:0, Viktoria Plzen-Rapid Beč 1:2, Dinamo Minsk-Villarreal 1:2, Groningen-Liberec 0:1, i Marseille-Braga 1:0.

U utakmicama koje su se igrale u 17 sati Bešiktaš je u Istanbulu igrao neriješeno 1:1 sa Lokomotiv Moskvom, dok je i Qarabag na domaćem terenu odigrao neriješeno istim rezultatom protiv Monaca.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*