Predstavljen roman Angeline Petrović iz Obrenovca „Neoprošteno“

U toploj atmosferi Američkog kutka Biblioteke „Derviš Sušić“, predstavljen je šesti po redu roman književnice Angeline Petrović „Neoprošteno“. U ugodnom razgovoru sa moderatoricom Velmom Suljendić, autorica je odgovarala na pitanja koja najviše interesiraju čitalačku publiku, poput onih, šta je motiviše da piše psihološke trilere, kakav joj je stil pisanja, da li se poisovjećuje sa glavnim junakom u romanu i mnoga druga.

Roman „Neoprošteno“ govori o tome da glavni junak kada u  trenutku ugleda svoju ženu Nataliju u zagrljaju nepoznatog muškarca, dolazi u iskušenje da ih oboje ubije, ali njegovu namjeru će spriječiti nepoznata žena koja mu otkriva dugo čuvanu tajnu – da će biti ubijen na dan kada je rođena njena kćerka Iris. Iste noći, Andrej je prati i saznaje sve o njoj. Kad shvati da mu je do kraja života ostalo manje od šest meseci, Andrej pokušava da uđe u trag ubici i suočava se sa zastrašujućom istinom. U trci sa vremenom, jedini način da preživi je suočavanje sa duboko potisnutom prošlošću.

Angelina Petrović ističe da je trenutno jedina književnica na Balkanu koja piše psihološke trilere i to joj veoma imponuje.

–          Imam svoju publiku koja vijerno prati svaki moj roman i to me posebno raduje. U romanu Neoprošteno prvi put sam pisala u prvom licu, i glavni junak moje priče je zapravo sam pisac. Ovo je složeno djelo, slojevito, roman u romanu. U suštini ova knjiga obuhvata dva romana, a mene prati reputacija teškog pisca, što dokazujem i ovim djelom, riječi su Angeline Petrović.

Angelina Petrović poklonila je više naslova romana „Neoprošteno“ i „Koža“ Biblioteci „Derviš Sušić“, te će ih čitaoci u Tuzli ubrzo moći upoznati sa stvaranjem ove književnice.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*