Top 10 romantičnih filmova

Pripremite kolekciju filmova koji će vas natjerati da zaboravite na svakodnevne brige. Ovo je naših top 10 prijedloga. Namijenjeni su isključivo opuštanju, uživanju i maštanju.

 

  1. ”Ružni kojot” (Coyote Ugly)

Film o djevojci Vajolet (Violet) koja pokušava ostvariti svoje snove dok se bori s unutarnjim strahovima, prati predivna ljubavna priča i još bolji soundtrack sa sjajnim izvedbama Lien Rajms (LeAnn Rimes). Vjerujem da i danas rado pjevušite hit “Can’t Fight The Moonlight” ili pokušavate naučiti plesne korake koje su djevojke izvodile na šanku popularnog kafića.

Citat kojeg se sjećamo:

Kevin: “Što ti radiš kad shvatiš da su ti se ostvarili svi snovi?”

Violet: “Plaćam stare dugove!”

 

  1. “Igra sudbine” (Serendipity)

Priča o Sari (Sara Thomas) i Džonatanu (Jonathan Trager) i njihovoj igri sa sudbinom ostavila nas je bez daha. Prelijepa Kate Beckinsale utjelovila je nesigurnu ženu koja se bori sa znakovima koje joj život ostavlja na putu. Film nas je ponovno natjerao da vratimo vjeru u sudbinu i otkrijemo što znači “sretna nezgoda”.

Citat kojeg se sjećamo:

Sara: “Ne moraš ništa razumjeti. Trebaš imati vjere.”

Džonatan: “Vjere u što?”

Sara: “U sudbinu.”

 

  1. “Zgodna žena” (Pretty Woman)

Klasik koji je Juliji Roberts otvorio vrata u svijet Hollywood-a i nakon više od dvadeset godina rado gledamo. Džulija je utjelovila lik koji unatoč svom priprostom izgledu i nestabilnom karakteru želi vjerovati u ljubavne bajke, koje joj je ostvario Ričard Gir (Richard Gere) ulogom zgodnog i bogatog Edvarda (Edward Lewis).

Citat kojeg se sjećamo:

Vivijen: “I, kako se ti zoveš?”

Edvard: “Edvard.”

Vivijen: “Stvarno? To mi je najdraže ime na svijetu!”

 

  1. “Kako izgubiti dečka za 10 dana” (How To Lose A Guy In 10 Days)

Ona je zgodna novinarka, a on šarmantni marketinški guru. U tipičnoj priči o dvoje ljudi koje se igrom slučaja nađu jedno drugom na putu kao zakleti rivali, oboje su izgubili pred otkucajima srca kojima se bilo teško oduprijeti.

Citat kojeg se sjećamo:

Endi: “Zato što, Bene, ne možeš izgubiti nešto što nikada nisi ni imao!”

 

  1. “P.S. Volim te” (P.S. I Love You)

Oskarovka Hilari Svonk (Hillary Swank) transformirala se u lik ranjive Holi (Holly) koja nakon smrti voljenog muža mora vratiti vjeru u ljubav i pokušati nastaviti dalje sa svojim životom. Upozorenje: Prirediti paketić papirnatih maramica ako ste odabrali gledati ovaj film sami. Ako ga gledate u paru, čvrsto zagrlite svoju bolju polovicu.

Citat kojeg se sjećamo:

Geri: “Ti si moj život Holi. Ali ja sam samo jedno poglavlje u tvome. Bit će ih još. Obećajem ti. Sad dolazi jedno veliko. Nemoj se bojati ponovno zaljubiti. Gledaj dobro sve znakove, jer nikad ne znaš kada će ti završiti život. P.S. Uvijek ću te voljeti”

 

  1. “Stigla vam je pošta” (You’ve Got Mail)

Mnogo prije nego su nastale društvene mreže, postojala je obična elektronička pošta i Tom Henks (Tom Hanks) i Meg Rajan (Meg Ryan) kao Džo (Joe Fox) i Ketlin Keli (Kathleen Kelly) u romantičnoj komediji o dvoje poslovnih partnera koji se ne podnose, ali igrom slučaja zaljubljuju se jedno u drugo putem interneta.

Citat kojeg se sjećamo:

Ketlin: “Ti jadni, tužni multimilijunašu. Baš mi te žao!”

 

  1. “Ja u ljubav vjerujem” (Notting Hill)

Ponovno se vraćamo Džuliji, neokrunjenoj kraljici romantičnih komedija koja nas je ulogom Ane Skot (Anna Scott) u ljubavnoj priči smještenoj u Londonu, osvojila nezaboravnim scenama sa Hju Grantom. (Hugh Grant)

Citat kojeg se sjećamo:

Ana Skot: “Zapravo…I ja sam samo djevojka, koja stoji ispred dečka i moli ga da ju voli.”

 

  1. “Odmor” (The Holiday)

Amanda (Amanda Woods) i Ajris (Iris Simpkins) zamijenile su domove u potrazi za vlastitom srećom. Na putu do samootkrivenja obje su našle ljubav kilometrima daleko od vlastitih domova u prelijepoj prazničnoj priči koju bez ikakve opasnosti da ćete se rasplakati možete gledati i sami udubno zavaljeni u svoj kauč.

Citat kojeg se sjećamo:

Amanda: “Seks sve zakomplicira. Čak i kad ga nemaš… jer nemati seks također komplicira stvari.”

Graham: “Zato ga je bolje imati. Bar tako kažu!”

 

  1. “Pjesma za tebe” (Music & Lyrics)

Propali skladatelj kojeg tumači šarmantni Hju Grant (Hugh Grant) vratit će staru slavu uz pomoć simpatične Sofi (Sophie Fisher), a zajednička saradnja će ih odvesti, gle čuda – putem ljubavi!

Citat kojeg se sjećamo:

Aleks: “Možeš li malo glasnije, jer je ova pjesma namijenjena ljudima da je čuju? Way Back Into Love, pokušaj drugi.”

 

  1. “Valentinovo” (Valentine’s Day)

Redatelj Geri Maršal (Garry Marshall) još je jednom uspio okupiti postavu glumaca A liste Holivuda u simpatičnoj komediji o nekoliko parova koji pred Dan zaljubljenih pokušavaju urediti svoje nedovršene ljubavne priče.

Citat kojeg se sjećamo:

Rid Benet: “Kako si znao da je tvoja supruga ona prava?”

Alfonso: “Jednostavno, oženio sam najbolju prijateljicu!”

(Wannabe Magazine)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*