Anel Hadžić: Itekako respektujemo Irce, ali smo bolji od njih

Irce itekako respektujemo, ali smo bolji od njih i uvjeren sam da ćemo izboriti plasman na naredno Evropsko prvenstvo u Francuskoj, istakao je Anel Hadžić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, koja će u petak i ponedjeljak igrati dvomeč baraža za EURO 2016 protiv Republike Irske.

“Svjesni smo da nas čeka veliki, ogroman posao. Svi u timu su spremni dati i posljednji atom snage za novi uspjeh Bosne i Hercegovine, odnosno da nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo, odemo i na EP. Posljednje pobjede vratile su nam samopouzdanje što je u utakmicama baraža veoma bitno. Sakupili smo i iskustvo igranja ovakvih susreta, te je vrijeme da nakon dvije eliminacije u doigravanjima za velika takmičenja od Portugala, napokon, slavimo u play-offu. Raduje odlična forma naših nositelja igre i sve su to preduslovi da možemo biti optimisti”, kazao je Hadžić za Anadolu Agency (AA), dodavši:

“Međutim, na terenu ćemo sve to morati potvrditi. Vođeni odličnim stručnim štabom, uz sjajnu podršku navijača ne sumnjam da ćemo u Dublin otići sa prednošću koju ćemo u Irskoj i odbraniti”.

Univerzalac austrijskog Sturma, kaže, i da je u cijeloj priči narednih dana bitna samo jedna stvar – plasman BiH na EP. Igrač koji je uvijek opravdavao minutažu na terenu u dresu sa državnim grbom tvrdi da nije opterećen da li će početi neku od utakmica protiv Iraca ili koliko će vremena provesti u igri.

“Spreman sam u potpunosti na bilo kojoj poziciji u bilo koje vrijeme dati sve što je u mojoj moći za pobjede BiH. No, to ko će igrati nije bitno, važan je krajnji ishod i naš, nadam se,  plasman na EP. Ne sumnjam da će selektor Baždarević sa saradnicima u stručnom štabu pronaći dobitnu kombinaciju za veliko slavlje naše nacije”, istakao je Hadžić.

Utakmica BiH – Irska igra se u petak (13. novembra) na stadionu “Bilino polje” u Zenici, dok je revanš tri dana kasnije (oba meča počinju u 20:45 sati po srednjoevropskom vremenu). Bh. reprezentativci se od juče u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) spremaju za susrete sa Ircima, a kako Hadžić naglašava, atmosfera među njima je “bolja no ikada, pobjednička”.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*