Predsjedništvo BiH danas o pristupanju Svjetskoj trgovinskoj organizaciji

Predsjedništvo BiH danas će, između ostalog, razmatrati Informaciju o stanju pregovora i preostalim aktivnostima u procesu pristupanja BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji /WTO/.
Na dnevnom redu je i Prijedlog za zaključivanje Zajedničke deklaracije između Vijeća ministara BiH i Vlade Slovenije o ekonomskoj saradnji na trećim tržištima, kao i davanje odobrenja za prihvatanje i potpisivanje Međunarodne energetske povelje, zaključnog dokumenta Ministarske konferencije “Hag II”.

Članovi Predsjedništva razmatraće i davanje odobrenja za zaključivanje Protokola između Ministarstva bezbjednosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u oblasti forenzičkih ispitivanja i vještačenja, te Sporazuma o organizaciji zajedničkih letova za povratak stranaca i Protokola o implementaciji tog sporazuma, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Na dnevnom redu je i Inicijativa za realizaciju potpisivanja sporazuma kojim će biti definisana kontaktna tačka zajedničkog mosta preko rijeke Drine na lokaciji Ljubovija – Bratunac, između BiH i Srbije.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*