Slovenija sutra u 6 sati počinje s podizanjem ograde na granici sa Hrvatskom

Kako prenosi Dnevnik.hr, Slovenija će sutra u 06:00 sati početi s podizanjem žičane ograde, a posao će započeti u općini Podčetrtek.

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, koji izvještava sa hrvatsko-slovenske granice, podsjeća da je Slovenija kupila 125 kilometara žičane ograde. Za postavljanje će im trebati barem desetak dana, a u postavljanju će policiji pomoći i slovenska vojska.

– Mi smo ovdje u kampu u Dobovi, gdje traju veliki građevinski radovi kako bi se proširili kapaciteti. Procjenjuje se kako bi ove sedmice trebalo stići barem 10 do 15 hiljada novih izbjeglica, ističe Jarak.

Iz općine Brežice istaknuli su kako ne znaju ništa o žičanoj ogradi, doznaje Jarak, ali znaju da su stručne službe slovenske vlade već razgovarale s vlasnicima zemljišta, kako bi mogli ishoditi dozvole za korištenje privatnih posjeda.

Slovenski premijer Miro Cerar u utorak je poručio kako povrede hrvatskog teritorija postavljanjem ograde neće biti, ali gdje će se početi postavljati ograda, nije htio reći.

(oslobodjenje)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*