Završna konferencija “Sistem socijalnog stanovanja”

U Sarajevu će danas biti održana završna konferencija projekta koji finansira EU “Sistem socijalnog stanovanja – razvoj integrisanog modela u teoriji i praksi”, najavljeno je iz organizacije “Hilfsverk” Austrija.

U okviru ovog projekta u Jablanici, Prozoru-Rami, Starom Gradu Sarajevo, Tuzli, Bijeljini i u distriktu Brčko izgrađeno je šest stambenih zgrada sa ukupno 62 stambene jedinice koje se dodjeljuju korisnicima u stanju socijalne potrebe.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta od kojih se najznačajniji odnosi na preporuke za integralni samoodrživi model socijalnog stanovanja u BiH.

Zajedno sa predstavnicima vlasti u BiH biće promovisani primijenjeni modeli socijalnog stanovanja.

Projekat “Sistem socijalnog stanovanja” finansira EU kroz Instrument za pretpristupnu pomoć /IPA 2011/ u iznosu od milion evra, a sufinansiraju lokalne vlasti i Hilfsverk Austrija sa 714.905 evra.

Projekat implementira “Hilfsverk” Austrija u saradnji sa Fondacijom “Lokalne demokratije”.

Završnu konferenciju će otvoriti šef kooperacija u Delegaciji EU u BiH Melvin Asin, pomoćnik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Mario Nenadić, pomoćnik ministra za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH Sulejman Alijagić te direktor “Hilfsverk” Austrija za BiH Suzana Jašarević.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*