Za adaptaciju nekoliko objekata odgojno-obrazovnih ustanova sa područja TK-a, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke izdvojilo 133.875,00 KM

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Izet Jagodić održao je danas sastanak sa direktorima Javnih odgojno-obrazovnih ustanova TK-a, korisnicima doniranih sredstava, koja je u okviru projekta „Poboljšanja uslova rada odgojno-obrazovnih ustanova“,  omogućilo Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke iz budžeta FBiH za 2015. godinu u iznosu od oko 134.000 KM.

Ugovor o sufinansiranju/finansiranju projekata, obuhvata realizaciju pet projekata na području TK-a, koji se odnose na poboljšanje uslova rada odgojno-obrazovnih ustanova.

Finansijaska sredstava bit će utrošena na rekonstrukciju krova, zamjenu kotlovnice i projekte utopljavanja, odnosno zamjena prozora na objektima škola.

Donacija je dodjeljena JU OŠ “Soko” Gračanica, JU OŠ “Dr. Safvet – beg Bašagić” Gradačac, JU OŠ “Kiseljak” Tuzla, JU Dječije obdanište “Banovići” Banovići i JU OŠ “Vražići” Čelić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.