Akcija “Kolt”: Medić i Marenović biće ispitani u zakonskom roku

Rajko Medić i Dragoslav Marenović, koji su predati Tužiteljstvu BiH zbog sumnje za organizirano krijumčarenje većih količina kokaina na području BiH i regiona, biće ispitani u zakonskom roku, nakon čega će tužitelj donijeti odluku o određivanju pritvora ili izricanju mjera zabrane, potvrdio je portparol Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Medić i Marenović uhapšeni su danas u akciji pod kodnim nazivom “Kolt” koja je izvedena po nalogu Tužiteljstva BiH.

Uhapsili su ih pripadnici MUP-a Republike Srpske prilikom simulirane primopredaje narkotika u dobro isplaniranoj i operativno provedenoj akciji tužitelja, istražitelja i policije.

Zaplijenjeno je i 400 grama kokaina izuzetno velike čistoće čija je vrijednost na ilegalnom narko-tržištu veća od 40.000 KM, a na uličnom narko-tržištu i tri puta više.

Medić i Marenović su pod istragom zbog krivičnog djela organizirani kriminal i neovlašteni promet droge.

U ovom predmetu Tužiteljstvo BiH provelo je opsežnu i koordiniranu istragu u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, policijskim agencijama u BiH i partnerskim agencijama susjednih zemalja s ciljem otkrivanja i procesuiranja krijumčara kokaina u regionu.

Pripadnici Tužiteljstva BiH, istražitelj i stručni saradnik, u okviru pripreme aktivnosti, boravili su na području Srbije i aktivno učestovali u lociranju i otkrivanju počinitelja ovih krivičnih djela.

Na području Srbije tokom pretresa pronađen je i pištolj sa prigušivačem.

U Tužiteljstvu ističu da je akcijom “Kolt” nanesen ozbiljan udarac narko-krijumčarskim strukturama.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*