Zenica: Policajci uspješno riješili “krizno stanje”

Na platou Omladinskog naselja, u Nemili kod Zenice, danas je izvedena združena pokazna vježba pripadnika specijalnih policijskih jedinica Federalne uprave policije, minstarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog i Zeničko-dobojskog kantona, javlja Anadolu Agency (AA).

Blizu 600 policijskih službenika iz pet policijskih agencija prezentiralo je i demonstriralo reagovanje i postupanje policijskih snaga na kontroli i uspostavljanju narušenog javnog reda i mira koji prerasta u krizno stanje.

Prema riječima direktora Federalne uprave polcije, Dragana Lukača, policijske snage u Federaciju su vrhunski obučene i spremne odgovoriti svim izazovima.

“Federalna uprava policije ima kapaciteta da pruži sigurnost svim građanima i to je ono čime svi možemo biti zadovoljni. Naše snage sa stajališta sigurnosti i opremljenosti mogu riješiti svaku kriznu situaciju bez obzira na sve. Mislim da nema potrebe za strah i negativne ocjene koje se zadnjih dana povlače po pojedinim medijima. Budite uvjereni da ćemo obezbjeditii da se svaki  građanin osjeća sigurno, a to je ono i što se od nas traži” , kazao je Lukač.

Policijski komesar MUP-a ZDK Semir Šut istakao je da je zadovoljan današnjom vježbom.

“Možemo kazati da smo opremljeniji i obučeniji za razliku od prošle godine i veoma sam zadovoljan današnjom pokaznom vježbom. Mi ćemo nastaviti obučavati naše snage  kako bi se mogli suprostaviti najtežim izazovima i ono što me raduje je da su  naši  službenici pokazali vrsno umjeće”, kazao je Šut.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*