Srebrenica: Danas na konferenciji licem u lice privrednici i opštinari

U Srebrenici će danas biti nastavljena “Investicijsko-razvojna konferencija – Srebrenica 2015”, a nakon što su jučer političari ipak bili u prvom planu, danas će o ulaganjima u Srebrenicu raspravljati samo privrednici.

Predstavnici općine Srebrenice danas će imati zadatak da primjerima olakšica za privrednike, privuku njihov kapital, kako bi u Srebrenici bilo što više radnih mjesta.

“Predstoji upoznavanje investitora o olakšicama koje pruža općina Srebrenica onima koji ulažu u privredne kapacitete i direktni razgovori investitora o zajedničkim ulaganjima. Direktno ćemo razgovarati i sa biznismenima koji žele direktno ulagati, ali žele da prvo usaglase planove sa općinskom vlastima da bi dogovorili detalje i uvjete investiranja. O tome ćemo i sutra razgovarati”, naveo je naćelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković.

Konferencija o Srebrenici jučer je bila itekako uspješna. U ovo mjesto novac će uložiti Srbija, deset miliona KM, Vlada entiteta Republika Srpska, tri miliona, te UNDP, koji će uložiti četiri miliona za zapošljavanje.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*