Vrhovni sud uvažio USKOK-ovu žalbu: Ivo Sanader ostaje u Remetincu

Vrhovni sud danas je prihvatio Uskokovu žalbu na odluku vanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda prema kojoj bivši premijer Ivo Sanader može izaći iz zatvora nakon što se upišu hipoteke na 12,4 milijuna kuna vrijedne stanove i kuće koje su, u trećem pokušaju, ponudili njegova supruga i prijatelji.

“Prihvata se žalba Kancelarije suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta, ukida se prvostupanjsko rješenje i predmet upućuje prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje”, stoji u odluci koju je Vrhovni sud danas oko 14 časova objavio na svojoj internet stranici.

Žalbu na Sanaderovu kauciju u nekretninama Uskok je najavio najavio odmah nakon objave te odluke, ističući da je jedna ponuđena nekretnina nelegalna, dok za drugu spore procjenjenu vrijednost.

Vrhovni sud u danas objavljenoj odluci zauzeo je stav da sudski vještak pred Županijskim sudom mora detaljnije procijeniti koliko na vrijednost ponuđenih nekretnina utiče činjenica što kuća Luke Bebića nema upotrebnu  dozvolu, ali i činjenica da trećina porodične vile Sanaderovih u Kozarčevoj ulici nije etažirana.

Takođe, Vrhovni je sud zaključio da su cijene nekretnina pale u odnosu na 2011. godinu iako je procijenjena vrijednost ponuđenih nekretnina jednaka ranijoj procjeni.
(NN, vijesti.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*