Drago Prgomet izbačen iz Mosta zbog sastanka sa Zoranom Milanovićem

Drago Prgomet više nije član Nacionalnog vijeća Mosta, saopštili su iz Mosta.

Naime, kako su naveli, Prgomet je bez znanja Nacionalnog vijeća vodio lične pregovore sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

“MOST NEZAVISNIH LISTA kao politička platforma koja okuplja nezavisne gradonačelnike i načelnike te pojedince kroz slobodno udruživanje, a ne uobičajeno stranačko članstvo, nema niti klasični model isključivanja iz članstva.

Zajedništvo se u MOSTU održava međusobnim povjerenjem. Zbog iznimnog fokusa javnosti na pitanje homogenosti u MOSTU, na sjednici Nacionalnog vijeća MOSTA održanoj 11. novembra u 11:30 sati, dogovoreno je jedinstveno i usuglašeno djelovanje kako bi se otklonili svi mogući nesporazumi te prekinula medijska nagađanja o stabilnosti MOSTA.

Nakon jučerašnje sjednice Nacionalnog vijeća MOSTA i novoizabranih saborskih zastupnika MOSTA, četveročlana delegacija u kojoj je bio i Drago Prgomet, službeno je vodila razgovore s SDP-om i HDZ-om, odnosno predstavnicima njihovih koalicija, a nakon toga tri su se člana vratila na nastavak prekinute sjednice.

Nažalost, dok su svi drugi članovi Nacionalnog vijeća i novoizabrani zastupnici MOSTA nastavili unutrašnje razgovore, Drago Prgomet je bez znanja Nacionalnog vijeća vodio lične pregovore sa Zoranom Milanovićem. Zbog potpunog narušavanja povjerenja, Nacionalno vijeće MOSTA donijelo je odluku o prekidu saradnje s Dragom Prgometom.

Ovom odlukom Nacionalno vijeće MOSTA kao kolegijalno tijelo, ne smatra više Dragu Prgometa svojim članom, a Drago Prgomet svoj saborski mandat zadržava, i MOST ga kao takvog uvažava, bez obzira hoće li i dalje djelovati nezavisno priklanjajući se MOSTU ili se naknadno prikloniti nekoj drugoj političkoj opciji.”

(NN/večernji.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*