Bivša supruga bombaša: On nikad nije ušao u džamiju

Naima, bivša supruga bombaša samoubice Ibrahima Abdeslama, kazala je da njen 31-godišnji muž nikada nije išao u džamiju, da je postio samo kada bi ga natjerali te da je svaki dan pušio hašiš.

Naima je za Abdeslama bila udata do 2008. godine. Kako je kazala, njegova najdraža “aktivnost” bilo je pušenje marihuane i hašiša.

“On nikada nije išao u džamiju i proveo je neko vrijeme u zatvoru”, kazala je Naima o Ibrahimu Abdeslamu koji se raznio ispred kafića Comptoir Voltaire u petak.

Kako navode obavještajne agencije, on je slučajno aktivirao bombu ranivši tri osobe.

“Njegove jedine aktivnosti bili su spavanje i pušenje trave. Iako je bio dobar električar, nikada nije htio raditi”, navela je ona.

Umjesto odlaska na posao, Abdeslam je ostao kući, slušao muziku i gledao DVD-ove.

“Živjeli smo od 1.000 eura mjesečeno koje smo dobivali kao nezaposleni. NIsmo planirali djecu jer nismo imali novca da ih odgajamo”, kaže Naima.

Tokom tinejdžerskih dana, Abdeslam je u da navrata bio u zatvoru nakon krađe. Kao dijete, navodi Daily Mail, zapalio je porodičnu kuću.

“Upoznali smo se 2004. u jednom baru u Briselu. Često je pio pivo i votku”, kazala je ona.

Njegov mlađi brat Salah Abdeslam je trenutno u bjekstvu nakon što ga policija nije uspjela uhapsiti prilikom ulaska u Belgiju iz Francuske u petak navečer.

(N1)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*