Ubijen organizator terorističkih napada u Parizu

Belgijski državljanin Abdelhamid Abaaoud,organizator terorističkih napada u Parizu, ubijen je večeras u akciji francuske policije, objavio je Washington Post.

Ugledani američki list, pozivajućio se na izjave dva visokopozicionirana obavještajna dužnosnika, navodi da je Abdelhamida ubila francuska policija za vrijeme velike akcije koja je započela u srijedu u ranim jutarnjim satima.

Više od stotinu policijskih specijalaca i vojnika oko 4.30 sati nagrnulo je u ulicu St. Denis. Za vrijeme višesatne akcije moglo se čuti više snažnih detonacija, a ispaljen je i veći broj metaka.

Jedna žena se raznijela, a policija je ubila još jednog osumničenog za učešće u organizaciji i izvršenju terorističkog napada.

Specijalci su nakon potrage koja je trajala sedam sati upali u zgradu u kojoj se Abaaoud skrivao, a njegovu smrt naknadno su potvrdili forenzičari.

Pariski tužioci su na konferenciji za novinare u srijedu navečer objavili da je tijekom velike policijske akcije “neutralisana” teroristička ćelija, te da je spriječen još jedan teroristički napad. Nisu govorili o imenima ubijenih u akciji, ali su rekli su da se trenutno radi na identifikaciji.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*