Roma ponižena, Džeko promašio penal, ali ipak dao gol Barci

U okviru druge utakmice Lige evropskih prvaka u grupi E, Barcelona je deklasirala Romu za koju su igrali naši reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić. Konačan rezultat je bio 6:1.

Već u četvrtoj minuti utakmice Leo Messi je fantastično šutirao, ali je Szczesny odbranio njegov udarac da bi isti akteri bili u akciji pet minuta poslije, ali je sada Argentinac šutirao pored gola.

Četiri minute kasnije velika šansa za goste, ali je bh. napadač Edin Džeko glavom iz izgledne situacije šutirao preko gola.

Barca stiže u vodstvo u 15. minuti susreta. Dani Alves je dodao loptu, a Luis Suarez ju je smjestio u praznu mrežu da bi tri minute poslije fudbaleri Barce odigralifenomenalnu akciju, a na kraju su u glavnim ulogama bili Suarez i Messi koji je tako postigao prvi pogodak nakon višemjesečne pauze.

Katalonci su povisili vodstvo u 44. minuti prvog dijela. Urugvajac u dresu Barce, Luis Suarez je dobio jednu loptu na vrhu kaznenog prostora, te opalio volejom iz prve i zatresao mrežu golmana Rome.

Šest minuta u drugom dijelu bilo je dovoljno fudbalerima Barce da ponovo zaprijete. Neymar je šutirao u gornji lijevi ugao, ali je Szczesny tu loptu poslao u korner.

Roma je zaprijetila u 54. minuti susreta kada je Iago Falque sam sebi oslobodio prostor i šutirao, ali Marc-Andre ter Stegen je odlično reagovao.

Već u sljedećem minutu Lionel Messi je ponovo bio u odličnoj poziciji, ali je Szczesny odbranio njegov udarac. Ipak, i poljski golman je bio nemoćan već u narednom napadu kada je Messi uputio jednu loptu za Piquea koji ga je matirao i povisio prednost Barce na 4:0.

Novu šansu za Barcelonu smo vidjeli u 60. minuti susreta kada je Messi šutirao, ali je Szczesny odbranio da bi iz ‘popravnog’ Leo Messi uspio postići svoj drugi pogodak.

U 71. minuti susreta Neymar se našao u odličnoj poziciji, ali je njegov pokušaj prošao nekoliko centimetara pored lijeve stative gola Rome.

Šest minuta poslije Ucan je napravio jedanaesterac, a Neymar je šutirao, ali je Szczesny odbranio njegov udarac da bi Adriano natrčao na odbijenu loptu i matirao poljskog golmana.

U 80. minuti susreta Adriano je fantastično uposlio Messija koji je šutirao, ali Szczesny ponovo fantastično brani njegov udarac da bi dvije minute poslije Thomas Vermaelen napravio jedanaesterac na Edinu Džeki. Naš reprezentativac je uzeo loptu i šutirao, ali je Ter Stegen fantastično odbranio.

U 90. minuti Neymar je sjajno izašao sam ispred golmana Rome, ali je Manolas to izblokirao da bi u posljednjem napadu na utakmici Džeko pogodio mrežu Ter Stegena.

Do kraja nije bilo promjene rezultata, te je Barca slavila ubjedljivu pobjedu. Edin Džeko je igrao svih 90 minuta dok je Miralem Pjanić igru napustio u 77. minuti susreta kada ga je zamijenio Ucan.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*