Prijavite se: Tuzla ponovo domaćin takmičenja “Noć ideja”

Udruženje „Multi“, uz podršku Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, organizuje drugu godinu za redom debatno takmičenje pod nazivom „Noć ideja“.
Riječ je o jedinstvenom događaju u Bosni i Hercegovini, čiji je cilj da okupi mlade umove sa područja Tuzlanskog kantona, kako bi akademski debatovali o aktuelnim društvenim pitanjima u nesvakidašnjem noćnom terminu.

Ovogodišnje teme debata se odnose na Reformsku agendu za BiH, proces EU integracija, dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma i popularni „odliv mozgova“ odnosno nagli odlazak mladih iz naše države. Takmičari će imati priliku raspravljati o datim temama i to tokom dvije noći u decembru, u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Tuzli.

Svaki od debatnih timova će prethodno proći kroz edukativne radionice na date teme, te će dobiti vlastitog mentora koji će ih pripremati za debatu. Za učesnike, ali i prisutnu publiku, pripremljene su vrijedne nagrade koje uključuju putovanja, mobitele, knjige i druge nagrade.

Pozivaju se svi zainteresovani za učešće u nagradnim debatama da pošalju svoju prijavu na: udruzenjemulti@yahoo.com

Prijava treba da sadrži imena i prezimena članova debatnog tima (tri osobe), kontakt telefone i mail adrese. Prijave se mogu poslati do 15.12.2015.

(TI)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*