Putin: Rusija spremna da sarađuje sa SAD protiv ISIS-a

Ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio da je Rusija spremna da sarađuje sa koalicijom koju predvode SAD protiv tzv. Islamske države.

On je dodao nakon razgovora sa francuskim liderom Francoisom Hollandeom da je Rusija otvorena za bližu saradnju i sa Francuskom i sa koalicijom na čelu sa SAD o izboru ciljeva ISIS-a, prenosi AP.

Kako je javio Reuters, Putin je kazao da je tursko obaranje ruskog aviona akt izdaje zemlje koju je Rusija smatrala prijateljem.

Istovremeno, Putin je oštro kritikovao SAD zbog turskog obaranja ruskog aviona, ističući da je SAD trebalo da spriječe svog koalicionog saveznika Tursku da načini takav potez.

Rusija će održati “ozbiljne konsultacije” sa SAD oko obaranja ruskog aviona od strane turskih snaga, rekao je on, navodi AP.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je ranije danas da se Turska još nije izvinila zbog obaranja ruskog vojnog aviona prije dva dana iznad tursko-sirijske granice, niti da je ponudila garancije da će “odgovorni za taj zločin” biti kažnjeni.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*