Vlada RS-a danas o strateškom podsticanju stranih investicija

Vlada Republike Srpske danas bi trebalo da razmatra informaciju o realizaciji zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske koji se odnose na rad Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, te Nacrt strategije podsticanja stranih ulaganja u Republiku Srpsku od 2015. do 2020. godine.

Na dnevnom redu sjednice su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti vazduha i o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske.

Vlada bi trebalo da razmatra i informaciju o realizaciji projekta “Izrada mapa opasnosti i rizika od poplava” i informaciju o pregledu međunarodnih obaveza iz oblasti sprečavanja pranja novca i borbe protiv finansiranja terorizma, saopćeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Pred ministrima bi trebalo da se nađu i informacija o projektu “Razvoj kapaciteta u ministarstvima finansija na nivou Bosne i Hercegovine i na entitetskom nivou za efikasno upravljanje javnim investicijama” i prijedlog novog projekta u oblasti javnih finansija, te informacija o zahtjevu za sufinansiranje projekta “Ispitivanje kvaliteta voda vodotokova u Republici Srpskoj u 2015. godini – četvrti kvartal”.

Vlada bi trebalo da razmatra i informacije o dostavljenim tekstovima Nacrta zakona o hrani, Nacrta zakona o veterinarstvu u Bosni i Hercegovini i Nacrta zakona o izmjenama Zakona o poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju te informaciju o Zakonu o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Na dnevnom redu sjednice su i informacija o toku realizacije ugovorenih radova u projektu završetka izgradnje i opremanja “Centralnog dijela južnog krila centralnog medicinskog bloka – Univerzitetski klinički centar Republike Srpske”, te informacija o sprovođenju mjera populacione politike na lokalnom nivou za 2015. godinu.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*