Potpisan ugovor o saradnji

Univerzitet u Tuzli, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK, Udruženje građana Vive žene i Univerzitet primijenjenih znanosti Sjeverozapadne Švicarske, potpisali su danas  ugovor o saradnji u okviru projekta  „Uspostavljanje centra  za razvoj kompetencija za inter i transdisciplinarna istraživanja na Univerzitetu u Tuzli“.

Cilj prijekta je uspostavljanje Centra za razvoj kompetencija za inter i transdisciplinarna istraživanja na Univerzitetu u Tuzli. U okviru centra provodile bi se kontinuirane edukacije za studente i profesionalce, organizirale studijske posjete-razmjene  studenata, razvijale studentske kompetencije i osmišljavali projekti.

Projekat se zasniva na rezultatima prethodnog istraživanja u zajedničkom projektu pod nazivom „Uticaj različitih konteksta socijalizacije na razvoj maloljetničke delinkvencije u poslijeratnoj BiH –Prporuke za mjere prevencije  i intervencija i primjeni već stečenih znanja i iskustava u radu multi i transdisciplinarnog tima i kvalitativne metode ispitivanja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*