Veliki pad prodaje Volkswagena u SAD-u

Volkswagen je u novembru ove godine zbog skandala s mjerenjima ispušnih gasova zabilježio značajan pad prodaje na američkom tržištu.

Volkswagen je, prema danas objavljenim prodajnim rezultatima u Sjedinjenim Američkim Državama za novembar, zabilježio pad prodaje od skoro 25 posto.

“Prodajni rezultati u novembru odraz su uticaja nedavne obustave prodaje svih automobila sa ugrađenim četverocilindarskim 2-litrenim TDI motorima i 3-litrenim V6 motorima”, poručeno je iz VW Grupe.

VW grupa je prošlog mjeseca na američkom tržištu prodala 23.882 automobila, što je skoro 25 posto manje od 31.725 vozila, koliko je prodano u istom periodu 2014. godine.

Obećali popravku vozila

Iz ove kompanije su obećali da će popraviti jedanaest miliona vozila širom svijeta za koje je otkriveno da emitiraju više štetnih gasova nego što je kompanija tvrdila, prenosi agencija AP.

Njemački automobilski gigant se bori sa najvećom poslovnom krizom u svojoj 78 godina dugoj historiji, nakon što je u septembru priznao da je varao na testovima mjerenja emisije štetnih gasova u Sjedinjenim Američkim Državama kod dizel automobila.

(Al Jazeera Balkans)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*