Mesna industrija Menprom se širi: Za novi pogon šest miliona KM

Mesna industrija Menprom, kao odgovor na potrebe potrošača i tržišta, pokrenula je izgradnju novog proizvodnog pogona veličine 4.000 kvadratnih metara, ukupne finansijske vrijednosti 6 miliona KM.
– Upravo je završena prva faza investiranja u novu liniju. Prilikom odabira poslovnih partnera, Menprom je isključivo birao domaće kompanije koje su ponudile kvalitetne usluge i čije su usluge korištene za prvu fazu izgradnje, kao i za faze koje slijede. Odabirom domaćih kompanija, Menprom promoviše važnost kupovine i korištenja domaćih proizvoda i usluga, u cilju jačanja privrede BiH kao temelja bolje budućnosti, kazali su za Oslobođenje iz Menproma.

Nove proizvodne linije će direktno otvoriti mjesto za zapošljavanje 20 novih radnika, a indirektno se očekuje da će biti uposleno i do 2.000 radnika jer će nove proizvodne linije, kao i planirani izvoz za Tursku, pokrenuti kompletan proizvodni lanac, od proizvodnje stočne hrane, do uzgoja i otkupa junadi.

– Širokoj paleti proizvoda, uskoro će se pridružiti makro i mikro konfekcija crvenog mesa, pakovanje svježe oblikovanih proizvoda koje će potpisivati mladi tim stručnjaka i menadžment MI Menprom, najavili su iz ove kompanije.
Što se tiče izvoza u Tursku, Menprom se s pravom može ponositi činjenicom da su poslovni partneri iz ove zemlje zadovoljni kvalitetom proizvoda i pružene usluge. I u Upravi Menproma zadovoljni su saradnjom i plasmanom proizvoda na tržište Turske, ali će raditi i dodatno na unapređenju.
Za narednu godinu već je dogovoren izvoz 1.000 tona svježeg mesa, te 500 tona mesnih prerađevina, što  najavljuje dobar početak nove poslovne godine. Osim u Tursku, Menprom izvozi i u Makedoniju.

(TI)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*