Benzema: Ne plašim se da ću propustiti EP zbog slučaja “Valbuena”

Fudbaler Real Madrida Karim Benzema rekao je danas da se ne plaši mogućnosti da propusti predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj zbog umiješanosti u skandal oko ucenjivanja saigrača iz francuske reprezentacije.

Protiv Benzeme je prošlog mjeseca pokrenuta istraga zbog umiješanosti u ucjenu fudbalera Liona Matjea Velbuene ukradenim intimnim video snimkom.

Benzema je negirao umiješanost, ali mu je zabranjeno da kontaktira osobe koje su povezane sa istragom, uključujući i Valbuenu.

Ako se istraga produži selektor Francuske Didije Dešan bi prilikom izbora igrača za reprezentaciju morao da bira između Benzeme i Valbuene.

“Moj cilj je da ponovo igram sa Valbuenom (u reprezentaciji). To želim i to mnogi žele. On je dobar igrač, potreban je Francuskoj”, rekao je Benzema francuskoj televiziji TF1.

Upitan da li se plaši da bi mogao da propusti Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 10. juna do 10. jula u Francuskoj, Benzema je odgovorio: “Ne plašim se”.

Premijer Francuske Manuel Vals rekao je prošlog utorka da Benzema ne bi trebao da igra za državni tim sve dok se ne dokaže da je nevin.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*